...a legfinomabb (szerintem) naranccsal, fahéjjal ízesítve, meggyel a közepében. Tudom, hogy nem kifejezetten húsvéti édesség, sőőőt egyáltalán nem, de nálunk nagyon "begyere", ezért ezt is készítettem az ünnepekre. Hmmm...ugye milyen jól néz ki?! :-D
Hozzávalók:
- 500 g gesztenyemassza
- 7 db kekszből kekszmorzsa vagy maradék sütimorzsa
- 1 narancs reszelt héja
- ízlés szerint őrölt fahéj
- rum, frissen facsart narancslé
- lecsepegtetett, magozott meggy
- ízlés szerint por nyírfacukor
a csokiba mártáshoz:
- 400 g étcsokoládé (min. 70 %)
- 2 ek. kókuszolaj (opcionális)
Elkészítése:
A kekszet késes aprítóban finomra őrölöm, hozzákeverem a gesztenyemasszához. Őrölt fahéjjal és nyírfacukorral ízesítem, majd annyi rumot és narancslét öntök a masszába, hogy jól formázható állagot kapjak. Golyókat készítek, a közepükbe 1-1 szem magozott meggyet teszek. Gőz felett felolvasztott csokiba mártom a golyóbisokat, majd miután megszilárdult rajtuk a bevonat, bonbonpapírba csomagolom őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése