... vörösboros sült meggyel, azért, hogy ezen a héten se maradjatok keksz nélkül. Vörösbor és csokirajongók feltétlenül próbálják ki. Olyan ez a keksz, mintha broownie-t ennék: kívül szilárd, belül kellemesen lágy, és a vörösboros meggydarabok kombinációja a csokival...úhhh...tudom, hogy már írtam korábban hasonlót, de akkor is fantasztikus! Évekig el tudnék élni rajta... :-D
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 3 ek. 100%-os kakaópor
- 300 g 65 %-os étcsokoládé
- 150 g vaj
- 300 g finom szemű barna nádcukor
- 3 tojás
- egy nagy csipet só
- 1,5 tk. sütőpor
- 1 tk. őrölt fahéj
a vörösborban sült meggyhez:
- 1 üveg meggybefőtt, lecsepegtetve (500 g)
- kb. 1 dl vörösbor
- 2 ek. balzsamecet
- 1 ek. méz
Elkészítése:
A meggyet lecsepegtetem, sütőtálba teszem, és felöntöm a mézzel összekevert vörösboros-balzsamecetes egyveleggel. Egy - háromnegyed órát sütöm (sütőtől függ), kihűtöm, lecsepegtetem. A vajat és a csokit gőz felett felolvasztom, belekeverem a cukrot, hagyom, hogy elolvadjon. Egyenként hozzáadom a tojásokat, majd fokozatosan az összevegyített száraz hozzávalókat. Aláforgatom a meggyet. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra diónyinál nagyobb halmokat pottyantok. 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg. Nagyon nagy önfegyelmet tanúsítva hagyom a kekszeket kihűlni. :-D
Ihlet: Dalla cucina, per te...
Nálam az nem megy, hogy hagyom kihűlni. Épp csak ne égessen és muszály kóstolni:) Csábítóak a kekszecskék, recept mentve!
VálaszTörlésJesszusom! Ezt kikérem magamnak - ide az asztalomra :-))) Próba alá fogom vetni!
VálaszTörlésSzeretem a kekszeket, főleg ha csokis és kakaós :)
VálaszTörlés