Egyéb érdekességek...rólam

2012. április 1., vasárnap

Feketeerdő cookie...



... vörösboros sült meggyel, azért, hogy ezen a héten se maradjatok keksz nélkül. Vörösbor és csokirajongók feltétlenül  próbálják ki. Olyan ez a keksz, mintha broownie-t ennék: kívül szilárd, belül kellemesen lágy, és a vörösboros meggydarabok kombinációja a csokival...úhhh...tudom, hogy már írtam korábban hasonlót, de akkor is fantasztikus! Évekig el tudnék élni rajta... :-D



Hozzávalók:


  • 300 g liszt
  • 3 ek. 100%-os kakaópor
  • 300 g 65 %-os étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 300 g finom szemű barna nádcukor
  • 3 tojás
  • egy nagy csipet só
  • 1,5 tk. sütőpor
  • 1 tk. őrölt fahéj


a vörösborban sült meggyhez:


  • 1 üveg meggybefőtt, lecsepegtetve (500 g)
  • kb. 1 dl vörösbor
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 ek. méz




Elkészítése:


A meggyet lecsepegtetem, sütőtálba teszem, és felöntöm a mézzel összekevert vörösboros-balzsamecetes egyveleggel. Egy - háromnegyed órát sütöm (sütőtől függ), kihűtöm, lecsepegtetem. A vajat és a csokit gőz felett felolvasztom, belekeverem a cukrot, hagyom, hogy elolvadjon. Egyenként hozzáadom a tojásokat, majd fokozatosan az összevegyített száraz hozzávalókat. Aláforgatom a meggyet. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra diónyinál nagyobb halmokat pottyantok. 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg. Nagyon nagy önfegyelmet tanúsítva hagyom a kekszeket kihűlni. :-D





Ihlet:  Dalla cucina, per te...

3 megjegyzés:

  1. Nálam az nem megy, hogy hagyom kihűlni. Épp csak ne égessen és muszály kóstolni:) Csábítóak a kekszecskék, recept mentve!

    VálaszTörlés
  2. Jesszusom! Ezt kikérem magamnak - ide az asztalomra :-))) Próba alá fogom vetni!

    VálaszTörlés
  3. Szeretem a kekszeket, főleg ha csokis és kakaós :)

    VálaszTörlés