Nincs is annál jobb, mint amikor az ember jánya ráérő idejében, egy izgalmas könyvvel és egy tányér melengető vöröslencse-levessel órákra bevackolja magát a kanapéja egyik sarkába...
Hozzávalók:
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 nagy szál sárgarépa
- 1 tk. őrölt római kömény
- 2 tk. pirospaprika
- 190 g vöröslencse
- 1,5 l tyúkhúsleves vagy zöldségerőleves
a tálaláshoz:
- 2 maréknyi friss spenótlevél
- frissen facsart citromlé
- 1/2 tk cukor (elhagytam)
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- frissen reszelt parmezán (opcionális)
Elkészítése:
Nagy lábosban olajat forrósítunk és beletesszük a kockákra vágott hagymát. Üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. 1 percig kevergetve pirítjuk. Megszórjuk az őrölt fűszerekkel, belekeverjük a paradicsompürét és a vörös lencsét. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 25-30 percig főzzük. Ha lefagyasztjuk, ennél a fázisnál tesszük kihűtve a mélyhűtőbe. Ha lefagyasztott levest használunk fel, lábosba téve, kis lángon, lassan felforraljuk. Időnként megkeverjük. Ha felforrt, beletesszük a megtisztított, friss spenótleveleket. Sóval, borssal, citromlével, cukorral ízesítjük. Tálaláskor frissen reszelt parmezánt is szórhatunk rá.
Forrás: Bill Granger: Most te főzz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése