Egyéb érdekességek...rólam

2012. április 29., vasárnap

Vöröslencse-leves...



Nincs is annál jobb, mint amikor az ember jánya ráérő idejében, egy izgalmas könyvvel és egy tányér melengető vöröslencse-levessel órákra bevackolja magát a kanapéja egyik sarkába...


Hozzávalók:


  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 2 tk. pirospaprika
  • 190 g vöröslencse
  • 1,5 l tyúkhúsleves vagy zöldségerőleves


a tálaláshoz:


  • 2 maréknyi friss spenótlevél
  • frissen facsart citromlé
  • 1/2 tk cukor (elhagytam)
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt parmezán (opcionális)

Elkészítése:


Nagy lábosban olajat forrósítunk és beletesszük a kockákra vágott hagymát. Üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. 1 percig kevergetve pirítjuk. Megszórjuk az őrölt fűszerekkel, belekeverjük a paradicsompürét és a vörös lencsét. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 25-30 percig főzzük. Ha lefagyasztjuk, ennél a fázisnál tesszük kihűtve a mélyhűtőbe. Ha lefagyasztott levest használunk fel, lábosba téve, kis lángon, lassan felforraljuk. Időnként megkeverjük. Ha felforrt, beletesszük a megtisztított, friss spenótleveleket. Sóval, borssal, citromlével, cukorral ízesítjük. Tálaláskor frissen reszelt parmezánt is szórhatunk rá.


Forrás: Bill Granger: Most te főzz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése