...amint 23°C fölé emelkedik a hőmérséklet, rám jön a "fagyiehetnék"! :-) Kezdetnek egy parféval indítom a fagyi szezont, amit - néhány apró változtatással - a Szuflé Magazin tavaszi számából választottam. A mák és a marcipánkedvelők imádni fogják! :-D
Minden kedves olvasómnak kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Hozzávalók:
- 20 dkg magozott meggybefőtt
- 70 g barna nádcukor
- 10 dkg mák
- 5 dkg natúr marcipán, reszelve
- 1 citrom reszelt héja (opcionális)
- 4 dl tejszín
Elkészítése:
A meggyet nagyjából lecsepegtetem. A cukrot elkeverem a mákkal, és kávédarálóval ledarálom. A tejszínt kemény habbá verem, elkeverem a mákkal, a citromhéjjal és a reszelt marcipánnal. Fém őzgerincformába kanalazok 1 rész mákos habot, eloszlatok rajta néhány kanál meggyet (és levet), Újabb mákhab és meggyes rész következik. Néhány órára mélyhűtőbe teszem. Tálalás előtt 20 perccel átteszem a sima hűtőbe.
Ihlet: Szuflé Magazin tavaszi száma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése