Egyéb érdekességek...rólam

2012. április 8., vasárnap

Lemon Curd



Végre leszüretelte apukám a citromfájának terméseit, és engem ért az a megtiszteltetés, hogy felhasználhattam a csodaszép érett citromjait. Mi mást is készíthettem volna belőle, mint ezt a bársonyos, selymes citromkrémet?! Azt pedig, hogy mire használtam fel, meglátjátok hamarosan...   


Hozzávalók:


  • 3 citrom leve
  • 2 citrom reszelt héja
  • 20 dkg cukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg vaj

a levenduláshoz:


  • 1 tk. szárított levendulavirág


Elkészítése:


A hozzávalókat a vaj kivételével alaposan elkeverem, majd alacsony lángon puding sűrűségűre főzöm. Lehúzom a tűzről, ezután apránként belekeverem a felkockázott vajat. Üvegekbe töltöm, kihűtöm, egy éjszakára hűtőbe teszem. A levendulás ízesítésűhöz egy teáskanál szárított levendulavirágot keverek.


Ötlet: Apple Lemon Curd


Ihlet: Limara péksége



2 megjegyzés: