Végre leszüretelte apukám a citromfájának terméseit, és engem ért az a megtiszteltetés, hogy felhasználhattam a csodaszép érett citromjait. Mi mást is készíthettem volna belőle, mint ezt a bársonyos, selymes citromkrémet?! Azt pedig, hogy mire használtam fel, meglátjátok hamarosan...
Hozzávalók:
- 3 citrom leve
- 2 citrom reszelt héja
- 20 dkg cukor
- 2 nagy tojás
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg vaj
a levenduláshoz:
- 1 tk. szárított levendulavirág
Elkészítése:
A hozzávalókat a vaj kivételével alaposan elkeverem, majd alacsony lángon puding sűrűségűre főzöm. Lehúzom a tűzről, ezután apránként belekeverem a felkockázott vajat. Üvegekbe töltöm, kihűtöm, egy éjszakára hűtőbe teszem. A levendulás ízesítésűhöz egy teáskanál szárított levendulavirágot keverek.
Ötlet: Apple Lemon Curd
Ihlet: Limara péksége
Micsoda gyönyörű fotó...
VálaszTörlésKellemes ünnepeket :-)
Viki! Viszont kívánom neked is! :-D
VálaszTörlés