Egyéb érdekességek...rólam

2012. április 18., szerda

Csokoládédarabkás keksz dióval



Újabb keksz az üres kekszes dobozomba...


Hozzávalók:


  • 12 dkg vaj, szobahőmérsékletű
  • 8 dkg barna nádcukor
  • 1/2 kk. vaníliakivonat
  • 1 felvert tojás
  • 8 dkg sütőporos, fehér liszt
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1/4 kk. sütőpor
  • 1/4 kk só
  • 12 dkg legalább 70%-os étcsokoládé, durvára vágva
  • 5 dkg dió, durvára összevágva
  • 3-4 ek. tej


Elkészítése:


A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Lassan beleöntjük a felvert tojást és jól elkeverjük. A kétféle lisztet a kakaóporral és a sóval együtt a krémes keverékre szitáljuk. Azután hozzáadjuk az étcsokoládét, a diót és a tejet, s az egészet alaposan összekeverjük. Kisebb evőkanálnyi tésztahalmokat teszünk az előkészített tepsikbe, egymástól megfelelő távolságra, mivel sütés közben megnőnek. A kupacokat villával kissé lelapítjuk, és kb. 10 percig sütjük. A keksz akkor kész, amikor a tetejét az ujjunkkal megtapogatva puhának, de rugalmasnak érezzük. Néhány percig a tepsiben hagyjuk hűlni és megkeményedni. Jól záródó dobozban néhány napig friss marad, ha marad...



Ihlet: Reader's Digest konyhája: Sütemények és kenyérfélék


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése