Újabb keksz az üres kekszes dobozomba...
Hozzávalók:
- 12 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 8 dkg barna nádcukor
- 1/2 kk. vaníliakivonat
- 1 felvert tojás
- 8 dkg sütőporos, fehér liszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1/4 kk. sütőpor
- 1/4 kk só
- 12 dkg legalább 70%-os étcsokoládé, durvára vágva
- 5 dkg dió, durvára összevágva
- 3-4 ek. tej
Elkészítése:
A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Lassan beleöntjük a felvert tojást és jól elkeverjük. A kétféle lisztet a kakaóporral és a sóval együtt a krémes keverékre szitáljuk. Azután hozzáadjuk az étcsokoládét, a diót és a tejet, s az egészet alaposan összekeverjük. Kisebb evőkanálnyi tésztahalmokat teszünk az előkészített tepsikbe, egymástól megfelelő távolságra, mivel sütés közben megnőnek. A kupacokat villával kissé lelapítjuk, és kb. 10 percig sütjük. A keksz akkor kész, amikor a tetejét az ujjunkkal megtapogatva puhának, de rugalmasnak érezzük. Néhány percig a tepsiben hagyjuk hűlni és megkeményedni. Jól záródó dobozban néhány napig friss marad, ha marad...
Ihlet: Reader's Digest konyhája: Sütemények és kenyérfélék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése