Egyéb érdekességek...rólam

2013. március 30., szombat

Spenótos, tonhalas pizza...




Spenótos, tonhalas pizza 1.



"Mindenki zseni! De ha egy halat a fáramászási képessége 
alapján ítélsz meg, abban a hitben fogja leélni 
az életét, hogy ő egy hülye." 

(A. Enstein)







Hozzávalók:


a tésztához:



  • 25 dkg tk. tönkölybúza liszt
  • 1 dl langyos savó
  • 0,5-0,7 dl langyos víz
  • 2,5 tk. szárított élesztő
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. méz
  • 1 tk. só



a gyors paradicsomszószhoz:



  • 1 doboz konzervparadicsom
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 tk. méz
  • só, frissen őrölt fekete bors



a feltéthez:




  • néhány kanál gyors paradicsomszósz
  • zsenge bébispenót levél
  • 1 doboz olajos tonhalkonzerv, lecsepegtetve
  •  bivalymozzarella
  • 1 ág friss rozmaring


a tálaláshoz:


  • kis csokor friss bazsalikomlevél




Spenótos, tonhalas pizza 2.



 Elkészítése:



A paradicsomszószhoz a zúzott fokhagymát az olívaolajon megpirítom, ráöntöm a hámozott paradicsomot a levével és fél dl vízzel együtt. Sóval, borssal és egy kevés mézzel ízesítem (bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, babérlevelet is lehet bele tenni). Kis lángon kb. 10-15 perc alatt sűrűre főzöm, majd botmixerrel pürésítem. Hagyom kihűlni.

A tészta hozzávalóiból lágy, rugalmas tésztát dagasztok. Kelesztőtálban 1-1,5 órát kelesztem. A tésztát 3 részre osztom. Mindegyiket kör alakkúra nyújtom. Kiolajozott minipizza (15 cm átmérőjűek) formákba simítom őket. A tetejét megkenem olívaolajjal, megböködöm villával.  Rákenem a paradicsomszószt, rácsipkedem a spenótleveleket, a tonhaldarabokat, a mozzarellát és a rozmaringleveleket. Sózom, borsozom. Hagyom még fél órát pihenni. 220°C-ra előmelegített gőzös sütőben kb. 20 perc alatt sütöm őket ropogósra.

Nosztalgia:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése