Egyéb érdekességek...rólam

2013. március 21., csütörtök

Lazac kapribogyóval és kaporral...

Lazac kapribogyóval és kaporral 1.




... gyors, egészséges és nagyon laktató.
 
 




Hozzávalók:



4 személyre



a lazachoz: 


  • 50 g vaj felkockázva
  • 4 x 125 g vadlazac filé
  • 4 ek. kapribogyó, lecsepegtetve
  • 2 ek. citromlé 6-8 ek. vízzel elkeverve
  • 4 tk. apróra vágott kapor



a tálaláshoz:


  • 250 g vadrizs és basmati rizs keveréke  




Lazac kapribogyóval és kaporral 2.


Elkészítése: 


... a rizs főzési idejét leszámítva mindössze 10 perc.


Közepes lángon felhevítek egy serpenyőt, benne diónyi vajat. Beleteszem a lazacot, ha bőrös, akkor bőrével lefelé. Sózom, borsozom. 3-4 perc pirítás után megfordítom, és hagyom, hogy átsüljön, de még rózsaszín legyen a belseje. Hozzáadom a kapribogyót, a maradék vajat, aláöntöm a citromlevet, és 1 percig forralom. Ízlés szerint sózom, borsozom. Előmelegített tányérokra szedem és még langyosan párolt rizzsel tálalom.





Forrás: Good Food 2013. március


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése