Egyéb érdekességek...rólam

2013. március 3., vasárnap

Csirkeaprólék leves csigatésztával...

Csirkeaprólék leves csigatésztával...



... nagyon kiadós leves, 
ezért valamilyen kelt tésztás, 
vagy palacsintás második fogás mellé ajánlom!




Hozzávalók:


  • 1 kg csirkeaprólék (szárny, farhát, nyak, mellcsont, zúza, láb, szív, máj stb.) 
  • 4 marék cukorborsó
  • 4 marék fagyasztott zöldbab
  • 5-6 kisebb sárgarépa
  • 4-5 kisebb petrezselyemgyökér
  • kisebb csokor petrezselyem, összekötve
  • 3-4 szál zellerzöld, összekötve
  • egy kisebb zellergumó, félbe vágva
  • egy kisebb karalábé, félbe vágva
  • egy vöröshagyma, félbe vágva
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2-3 kisebb babérlevél
  • egy paprika, négybe vágva
  • egy kisebb paradicsom, félbe vágva
  • 6-7 szem egész bors
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint tengeri só
  • 3-4 marék házi csigatészta



Elkészítése:


A húsokat megmosom, egy nagyobb fazékba teszem a tészta, a máj, a zöldbab és a cukorborsó kivételével, az összes hozzávalóval együtt. Felengedem vízzel, sóval, borssal ízesítem. Lassú tűzön főzöm 50-60 percig, ekkor beleteszem a májat, a zöldbabot, a cukorborsót és a tésztát (a tésztát és a cukorborsót külön is meg lehet főzni). A levest addig főzöm, amíg az utólag hozzáadott máj, zöldbab, zöldborsó és a tészta meg nem puhul. Melegen tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése