Egyéb érdekességek...rólam

2013. március 25., hétfő

Alma, ribizli chutney...

Alma, ribizli chutney...


... pirítósra kenve, lágy brie sajttal és egy pohár borral. Imádom!



Hozzávalók:


  • 1 vöröshagyma, felkarikázva
  • 4-5 db nagyobb, főzni való alma, felkockázva
  • 300 g piros ribizli
  • 0,5 dl sűrű balzsamecet
  • 0,5 dl barna nádcukor 
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • csipet só, őrölt fekete bors



Elkészítése:


A hagymát és az almát kis lángon, folyamatosan kevergetve félkészre párolom, hozzáadom a ribizlit, a balzsamecetet és a nádcukrot. Őrölt fahéjjal, egy csipet sóval és néhány tekerésnyi őrölt fekete borssal ízesítem, majd addig főzöm, amíg chutney lekvársűrűségűvé nem válik. Sterilizált üvegekbe töltöm, miután kihűlt a massza, hűtőben tárolom. Sötét, hűvös helyen elvileg 4 hónapig eláll (én hűtőbe szoktam tenni).

Megjegyzés: Húsokhoz is nagyon finom! Ribizli helyett használhattok fekete szedret, azzal is zseniális!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése