Egyéb érdekességek...rólam

2012. szeptember 16., vasárnap

Ribizlis túrótorta...

Ribizlis túrótorta...



... még mindig szét van bombázva a ház, ezért apukám szülinapjára se időm, se energiám, se konyhám nem volt, hogy nagy habos torta sütésébe kezdjek. Egy szülinap nem múlhat el azonban torta nélkül, úgyhogy egy gyors, pillekönnyű, gőzölt túrótorta nehezen kivitelezve, de valahogy azért belefért...Ha nincs kéznél ribizli, akkor málnával, szederrel, vagy erdei gyümölccsel is készíthetitek!

 

Hozzávalók:
 

  • 1 kg szemcsés, zsírszegény túró
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 5 ek. búzadara
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 citrom reszelt héja
  • nagy csipet só
  • 4 egész tojás 
  • 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
  • 10 dkg akácméz
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 2 ek. tejföl 
  • 20 dkg ribizli (fagyasztott is lehet)



Ribizlis túrótorta...


Elkészítése:


A sütőt előmelegítem 200°C-ra. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, az oldalát kikenem vajjal. A formát kívülről becsomagolom alufóliával. A túrót villával áttöröm, hozzákeverem az olvasztott vajat, a tojásokat, a búzadarát, a pudingport, a vaníliarúd magjait a mézet, a nyírfacukrot, a tejfölt, a sót, a citromok lereszelt héját és a ribizlit. Belesimítom a masszát a formába. A formát a tepsibe teszem, és a tepsibe annyi forró vizet öntök, hogy a forma 3/-éig érjen. A túrótortát 1,5 órán át gőzölöm. Kiveszem a sütőből, és kihűtöm. Szeletelni csak azután lehet, ha teljesen kihűlt.



Megjegyzés: Úgy is készíthetitek, hogy először csak a tojások sárgáját keveritek a túrós masszába, a végén pedig óvatosan a nem túl kemény habbá vert fehérjét is hozzáforgatjátok.


2 megjegyzés: