Hozzávalók:
- 1 csomag spárga
 - 1 tk. méz
 - citromlé
 - só
 - víz
 - 12,5 dkg vaj
 - 2 db tojássárgája
 - 2 ek. fehérbor
 - 1 tk. dijoni mustár
 - só, bors
 
Elkészítése:
A spárgát megtisztítjuk, majd citromos, sós, mézes vízben kb. 10 perc alatt roppanósra pároljuk, kiszedjük, lecsepegtetjük.
 Olvasszuk meg a vajat, majd szűrjük át. Adjuk a tojássárgájához a fehérbort és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Verjük fel vízgőz fölött, és közben fokozatosan öntsük hozzá a vajat. Keverjük, amíg besűrűsödik.
Forrás: A hollandi mártás receptje a Blikk Nők konyhájának májusi számában található. 

Csodás kép!Finom étel!:-)
VálaszTörlésIsteni nálunk is hasonló volt
VálaszTörlésIdeje lenne már spárga után néznem, ilyen ha az ember üzletektől messze lakik, autühoz meg ritkán jutok mostanság.
VálaszTörlésTavaly ettünk spárgát, egyöntetű vélemény róla: méééég íze van.