Egyéb érdekességek...rólam

2012. június 30., szombat

Zöldfűszeres bulgur feta sajttal...

Zöldfűszeres bulgur feta sajttal...

A - nyáron elmaradhatatlan - kerti grillezésnél is fontos a munka megosztás: a férfiak feladata a hús pácolása, sütése, a nők pedig a különféle ízletes salátákat, köreteket és a desszertet készítik. Ez a zöldfűszeres bulgur is jól passzol a sültek mellé, de ha éppen úgy adódik önmagában is megállja a helyét...


Hozzávalók:

  • 200 g bulgur
  • 175 g fagyasztott zöldborsó

az öntethez:

  • 6 ek. olívaolaj
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • só, frissen őrölt bors

továbbá:

  • egy kisebb csokor friss petrezselyem
  • egy kisebb csokor friss menta
  • 2-3 szál újhagyma, a szárával együtt
  • 2-3 db nagyobb paradicsom
  • ízlés szerint feta sajt


Elkészítése:


A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben (vagy zöldség alaplében) puhára főzöm, az utolsó 3 percben a cukorborsót is beledobom. Félre teszem, kihűtöm. A paradicsomot és a feta sajtot felkockázom, a petrezselymet és a mentát felaprítom. A citrom levét az olajjal, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával, majd a zöldfűszerekkel együtt a zöldborsós bulgurhoz keverem.


Ihlet: Good Food - 2012. július

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése