Egyéb érdekességek...rólam

2012. június 10., vasárnap

Kardamomos-tejfölös sütemény...

Kardamomos-tejfölös sütemény...



... ez egy igazán finom sütemény. Sokáig nedvdús marad, és a tejföl a kardamommal összekeverve csodálatos ízkombinációt eredményez. Én még kiegészítettem egy evőkanálnyi rózsavízzel, ami egyáltalán nem rontotta el. Sőt! :-D


Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 200 ml tejföl (1 evőkanállal tegyünk félre a mázhoz)
  • 175 g házi vaníliás kristálycukor
  • 225 g sima liszt, átszitálva
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • egy csipet só
  • 2 tk. őrölt kardamommag
  • 1 ek. vanília-kivonat vagy rózsavíz (opcionális)

a mázhoz:

  • 125 g porcukor, átszitálva
  • 1 ek. tejföl

Elkészítése:



A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Egy 20 cm-es tortaforma oldalát kivajazzuk, kilisztezzük, az aljába sütőpapírt teszünk (én szív alakú szilikon formát használtam).  A tojást egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot és jól elkeverjük. Beleforgatjuk a többi hozzávalót, de ne keverjük túl. A masszát a formába simítjuk, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A mázhoz a hozzávalókat jó alaposan kikeverjük. Ha túl sűrű adjunk hozzá egy csepp vizet. Szétterítjük a sütemény tetején, és hagyjuk, hogy egy kevés lecsorogjon az oldalán.


Forrás: Rachel Allen: A család kedvencei


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése