Kardamomos-tejfölös sütemény... |
... ez egy igazán finom sütemény. Sokáig nedvdús marad, és a tejföl a kardamommal összekeverve csodálatos ízkombinációt eredményez. Én még kiegészítettem egy evőkanálnyi rózsavízzel, ami egyáltalán nem rontotta el. Sőt! :-D
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 200 ml tejföl (1 evőkanállal tegyünk félre a mázhoz)
- 175 g házi vaníliás kristálycukor
- 225 g sima liszt, átszitálva
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- egy csipet só
- 2 tk. őrölt kardamommag
- 1 ek. vanília-kivonat vagy rózsavíz (opcionális)
a mázhoz:
- 125 g porcukor, átszitálva
- 1 ek. tejföl
Elkészítése:
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Egy 20 cm-es tortaforma oldalát kivajazzuk, kilisztezzük, az aljába sütőpapírt teszünk (én szív alakú szilikon formát használtam). A tojást egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot és jól elkeverjük. Beleforgatjuk a többi hozzávalót, de ne keverjük túl. A masszát a formába simítjuk, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A mázhoz a hozzávalókat jó alaposan kikeverjük. Ha túl sűrű adjunk hozzá egy csepp vizet. Szétterítjük a sütemény tetején, és hagyjuk, hogy egy kevés lecsorogjon az oldalán.
Forrás: Rachel Allen: A család kedvencei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése