Egyéb érdekességek...rólam

2012. június 7., csütörtök

Sült, diós-rozmaringos eperdzsem...

Sült, diós-rozmaringos eperdzsem...



... a világ legegyszerűbb és (szerintem) a legfinomabb eperdzsemje.


Hozzávalók:

  • 25 dkg apró szemű eper
  • 25 dkg házi vaníliás cukor 
  • ízlés szerint friss rozmaring levelek
  • 2 marék dió, durvára vágva


Elkészítése:


A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral úgy, hogy az túllógjon a peremén. Egyik felébe öntöm a cukrot, a másikba az epret, rászórom a diót és az rozmaring leveleket. 25 percig sütöm. A sütőpapírt megfogom, és annak tartalmát egy nagy edénybe teszem. Pár percig egy fakanállal kevergetem. Üvegekbe töltöm, és a hűtőben tárolom, ahol néhány hétig eláll. Tehetjük dunsztba is tartósítőszerrel a tetején, majd a kamrapocra, ahol jó sokáig eláll.


Ihlet: Stahl Judit: Enni jó

1 megjegyzés: