Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 16., péntek

Őszibarackos, szedres ropogós...







... laktóz, glutén és cukormentes

... régi recept új köntösben.

... kókuszkrémmel vagy fagyival tálalva...mennyei! 




Hozzávalók:




a morzsás részhez:



  • 150 g blansírozott mandula
  • 70 g durvára vágott dió
  • nagy csipet Himalája só
  • 1 kk őrölt fahéj
  • egy csipet szegfűszeg
  • 60 ml kókuszolaj
  • 2 ek. méz (opcionális)
  • 3 ek. eritritol



a gyümölcsös részhez:




  • 4-5 db őszibarack, felkockázva
  • 100-150 g szeder
  • 1 ek. eritritol
  • fél citrom leve
a tálaláshoz:


  • kókuszkrém, vaníliafagyi stb.



Elkészítése:



Egy magas falú 28 cm-es pitetálba halmozom a gyümölcsöket, meglocsolom citromlével, megszórom eritrittel, és 10 percre a 180°C-ra előmelegített sütőbe tolom. A mandulát késes robotgépben megőrölöm. Összekeverem a durvára vágott dióval, a sóval, az édesítővel, a fűszerekkel és a kókuszolajjal. Egyenletesen rászórom a félig megsült gyümölcsökre, és visszatolom a sütőbe 15-20 percre. Addig sütöm amíg a gyümölcsök teljesen meg nem puhulnak, a tetején a morzsa pedig aranybarnára nem pirul. Egy kicsit hagytam hűlni, tányérokba szedem és kókuszkrémmel vagy fagyival tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése