Egyéb érdekességek...rólam

2012. április 7., szombat

Meggyes, marcipános mákparfé...



...amint 23°C fölé emelkedik a hőmérséklet, rám jön a "fagyiehetnék"! :-) Kezdetnek egy parféval indítom a fagyi szezont, amit - néhány apró változtatással - a Szuflé Magazin tavaszi számából választottam. A mák és a marcipánkedvelők imádni fogják! :-D    



Minden kedves olvasómnak kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!



Hozzávalók:


  • 20 dkg magozott meggybefőtt
  • 70 g barna nádcukor
  • 10 dkg mák
  • 5 dkg natúr marcipán, reszelve
  • 1 citrom reszelt héja (opcionális)
  • 4 dl tejszín


Elkészítése:


A meggyet nagyjából lecsepegtetem. A cukrot elkeverem a mákkal, és kávédarálóval ledarálom. A tejszínt kemény habbá verem, elkeverem a mákkal, a citromhéjjal és a reszelt marcipánnal. Fém őzgerincformába kanalazok 1 rész mákos habot, eloszlatok rajta néhány kanál meggyet (és levet), Újabb mákhab és meggyes rész következik. Néhány órára mélyhűtőbe teszem. Tálalás előtt 20 perccel átteszem a sima hűtőbe.


Ihlet: Szuflé Magazin tavaszi száma


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése