Egyéb érdekességek...rólam

2012. április 6., péntek

Gesztenyegolyó...




...a legfinomabb (szerintem) naranccsal, fahéjjal ízesítve, meggyel a közepében. Tudom, hogy nem kifejezetten húsvéti édesség, sőőőt egyáltalán nem, de nálunk nagyon "begyere", ezért ezt is készítettem az ünnepekre. Hmmm...ugye milyen jól néz ki?! :-D


Hozzávalók:


  • 500 g gesztenyemassza
  • 7 db kekszből kekszmorzsa vagy maradék sütimorzsa
  • 1 narancs reszelt héja
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • rum, frissen facsart narancslé
  • lecsepegtetett, magozott meggy
  • ízlés szerint por nyírfacukor

a csokiba mártáshoz:


  • 400 g étcsokoládé  (min. 70 %)
  • 2 ek. kókuszolaj (opcionális)


Elkészítése:


A kekszet késes aprítóban finomra őrölöm, hozzákeverem a gesztenyemasszához. Őrölt fahéjjal és nyírfacukorral ízesítem, majd annyi rumot és narancslét öntök a masszába, hogy jól formázható állagot kapjak. Golyókat készítek, a közepükbe 1-1 szem magozott meggyet teszek. Gőz felett felolvasztott csokiba mártom a golyóbisokat, majd miután megszilárdult rajtuk a bevonat, bonbonpapírba csomagolom őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése