Egyéb érdekességek...rólam

2012. március 18., vasárnap

Rozsos, Graham lisztes bagett...



...tökmaggal. Anyukám specialitása az Appetit-saláta, ehhez sütöttem ma ezeket - a rozsos mintájára készült -  bagetteket. Gondolom már sokaknak feltűnt, hogy mi leginkább a teljes kiőrlésű lisztből készült, sűrű textúrájú péksüteményeket kedveljük. Ezúttal is egy ilyen bagettet hoztam nektek, Graham és rozsliszttel kombinálva. Mi nagyon szerettük!


Hozzávalók:


 3 rúd bagetthez:


  • 300 g Graham liszt
  • 200 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • fél csomag Alnatura rozskovász
  • 1 csomag (9g) Alnatura szárított élesztő
  • kb. 330-350 ml langyos víz
  • egy csipet aszkorbinsav vagy 1 kk. almaecet
  • 2 kávéskanál só
  • 1,5 ek. olaj
  • 1 kk. méz
  • 1 marék tökmag, durvára vágva

Elkészítése:


Mindent a kenyérsütőgépem üstjébe pakolok, majd dagasztás programra kapcsolok. A tésztát lisztezett kelesztőtálba teszem, és szobahőmérsékleten 6-8 órát kelesztem. Beledolgozom a tökmagot. 3 részre osztom, formázom, 220°C-ra előmelegített vízgőzös sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm a bagetteket. Rácson hagyom őket kihűlni. 


Megjegyzés: A bagett tetején az Appetit-saláta látható. 


1 megjegyzés: