Egyéb érdekességek...rólam

2010. július 30., péntek

Házi tészta...



Hozzávalók:


  • 30 dkg finomliszt (B 55)
  • 30 dkg rétesliszt
  • 6 egész tojás


Elkészítése:

  1. A lisztet átszitáljuk, fa gyúródeszkára öntjük, a közepébe krátert készítünk, és ide ütjük a tojásokat.
  2. Villa segítségével folyamatosan beledolgozzuk a lisztet, majd kézzel homogén tésztává gyúrjuk.
  3. 4 gombócok készítünk belőle, amelyikkel éppen nem dolgozunk, folpackba csomagoljuk, félretesszük.
  4. A deszkát belisztezzük, a tésztát sodrófa segítségével egy kicsit kinyújtjuk. 
  5. Tésztanyújtó gép segítségével a kívánt méretre nyújtjuk. Én először a 6-os fokozaton szoktam áttekerni (kb. 4x), majd fokozatosan nyújtom a kívánt méretig.
  6. Ha lasagne-t és a széles metéltet készítek, akkor a 3-as fokozatig tekerem, ha pedig levesbetétet készítek, akkor egészen az 1-es fokozatig vékonyítom a tésztát, majd egy kés segítségével a kívánt méretre igazítom.


Megjegyzés: Kicsit macerás az elkészítése, de megéri a fáradtságot, mert a boltban kapható tésztákkal össze sem lehet hasonlítani az ízét. :-) Aki akarja azonnal fel is használhatja a tésztát, én azonban szoktam belőle szárítani is. Száraz, hűvös helyen viszonylag sokáig tárolható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése