... az ünnepi készülődés jegyében.
Hozzávalók:
kb. 30 kekszhez
- 10 dkg vaj / margarin
- 10 dkg barna nádporcukor
- 25 dkg liszt
- 1 púpozott tk sütőpor
- 1 tojás
- fél citrom reszelt héja
- 10 dkg kandírozott narancshéj, felaprítva
- 4-5 cm friss gyömbér pucolva
Elkészítése:
Keverd habosra a puha vajat a porcukorral. Tedd hozzá a lisztet és a sütőport. Add hozzá a tojást, a reszelt citromhéjat, a kandírozott narancsot, a reszelt gyömbért. 20 percre tedd a hűtőbe. Formázz belőle diónyi golyókat, a kezeddel egy kicsit lapítsd el. Sütőpapíros tepsin süsd a kekszeket 180°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 10-12 percig. Ha kihűltek a kekszek, tedd őket fém süteményes dobozba. Karácsonyi gasztroajándéknak is kiváló!
Gyömbérteát hozzá kortyolgatva...hm...isteni!
Forrás: Nők Lapja Konyha 2012. októberi szám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése