Egyéb érdekességek...rólam

2012. december 31., hétfő

Aszalt szilva mézes szilvapálinkába áztatva fahéjas diómarcipánba és étcsokoládéba burkolva...





... azt hiszem, ez a finomság is csak szökő évente készül majd a 
boszorkány konyhámban. Annyira finom, 
hogy nem lehet vele leállni! Függőséget okoz! 



Sikerekben gazdag új esztendőt 
kívánok mindenkinek!




Hozzávalók:



a diómarcipánhoz:



  • 200 g pirított, darált dió
  • 200 g kristálycukor
  • 50 ml víz
  • 1 tk. őrölt fahéj



továbbá:



  • kb. 20 szem aszalt szilva
  • mézes szilvapálinka
  • kb. 20 dkg étcsokoládé



a csomagoláshoz:



  • bonbonpapír
  • díszdoboz


Elkészítése:


Az aszalt szilvát - akár több nappal előtte - beáztatom a pálinkába, leszűröm. A pirított, darált diót (a diót előtte meg is lehet tisztítani, majd úgy ledarálni; nekem most se időm, se kedvem nem volt ehhez a művelethez) összekeverem a fahéjjal. A cukorból és a vízből sűrű szirupot főzök, majd a darált dióhoz dolgozom. Nem árt vele vigyázni, mert nagyon forró! Azbeszt kezűek előnyben! Hagyom a diómarcipánt teljesen kihűlni. Egy-egy aszalt szilva szemet becsomagolok a diómarcipánba, végül gőz felett felolvasztott étcsokoládéba mártom a bonbonokat. Miután a csoki megdermedt, bonbonpapírba és díszdobozba csomagolom a golyóbisokat.


2 megjegyzés: