... azt hiszem, ez a finomság is csak szökő évente készül majd a
boszorkány konyhámban. Annyira finom,
hogy nem lehet vele leállni! Függőséget okoz!
Sikerekben gazdag új esztendőt
kívánok mindenkinek!
Hozzávalók:
a diómarcipánhoz:
- 200 g pirított, darált dió
- 200 g kristálycukor
- 50 ml víz
- 1 tk. őrölt fahéj
továbbá:
- kb. 20 szem aszalt szilva
- mézes szilvapálinka
- kb. 20 dkg étcsokoládé
a csomagoláshoz:
- bonbonpapír
- díszdoboz
Elkészítése:
Az aszalt szilvát - akár több nappal előtte - beáztatom a pálinkába, leszűröm. A pirított, darált diót (a diót előtte meg is lehet tisztítani, majd úgy ledarálni; nekem most se időm, se kedvem nem volt ehhez a művelethez) összekeverem a fahéjjal. A cukorból és a vízből sűrű szirupot főzök, majd a darált dióhoz dolgozom. Nem árt vele vigyázni, mert nagyon forró! Azbeszt kezűek előnyben! Hagyom a diómarcipánt teljesen kihűlni. Egy-egy aszalt szilva szemet becsomagolok a diómarcipánba, végül gőz felett felolvasztott étcsokoládéba mártom a bonbonokat. Miután a csoki megdermedt, bonbonpapírba és díszdobozba csomagolom a golyóbisokat.
BÚÉK!
VálaszTörlésBoldog Új Évet Kívánok!!:):)
VálaszTörlés