Egyéb érdekességek...rólam

2012. december 22., szombat

Mákos guba...

Mákos guba...



... ahogy én szeretem.



Lehet, hogy kezdek kifordulni önmagamból, de mostanában csak olyan ételeket kívánok, amiktől az elmúlt 26 évben kifejezetten tartózkodtam. Így volt ez a mákos gubával is, egészen a mai napig... :-DDD (Talán van még remény, hogy a finomfőzelékkel, a pacalpörkölttel és a körömpörkölttel is megbarátkozom???! :-D )


... babgulyás mellé igazán nagyszerű volt!



Hozzávalók:


  • 30 dkg szikkadt, félbarna kifli, 1 cm-es karikákra vágva
  • 15 dkg darál mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg méz
  • 6,5 dl tej 
  • 4 dl tejszín
  • 3 ek. vaníliakivonat
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg vaj


Elkészítése:



A sütőt melegítsd elő 190°C-ra. Vajazz ki egy nagyobb méretű kerámiatálat. Tedd bele a kiflikarikákat. Szórd rá a mák háromnegyedét. A mézet és a tejet forrald fel. Húzd le a tűzről és leverd bele a tejszínt, a vaníliakivonatot és a citrom héját. Hagyd kihűlni, majd alaposan keverd el benne a tojások sárgáját. A tejszínes keveréket öntsd rá a kiflikarikákra. Forgasd át kanállal, hogy mindenhol érje őket a folyadék. Tedd félre 15 percre, hogy alaposan megszívják magukat. Szórd rá a maradék mákot, az apróra kockázott vajat, és süsd pirosra a sütőben nagyjából 30-35 perc alatt.



 Mézzel, narancsos vanílasodóval vagy lekvárral
 igazi Karácsonyra hangolódás!



1 megjegyzés:

  1. Holnap kipróbálom, nagyon jól hangzik!:) Köszönöm a receptet!!! Boldog Karácsonyt Kívánok!

    VálaszTörlés