Tejszínben sült gombás karaj... |
... húsimádóknak kötelező!
... párolt rizzsel vagy krumplipürével tálalva,
nagyon ott van! :-D
Hozzávalók:
4 fő részére
- 6-8 szelet sertéskaraj
- 2 dl tejszín
- 20-30 dkg csiperkegomba, felszeletelve
- 10 dkg jól reszelhető sajt
- friss zsálya, rozmaring, kakukkfű
- 3 gerezd fokhagyma, felszeletelve
- tengeri só, frissen őrölt fekete bors
- 1 kanál olaj
Elkészítése:
Olajozz ki egy közepes méretű tepsit vagy sütőtálat. Egymásra csúsztatva fektesd bele a hússzeleteket. A gombát szórd a a húsra, illetve a hús köré. Fűszerezd ízlésed szerint, majd öntsd rá a tejszínt. Süsd a húst alufóliával letakarva nagyjából 3/4 órát, ha már puha, vedd le a fóliát, szórd rá a sajtot, és kb. 10 perc alatt süsd pirosra.
Forrás: Ági főz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése