Bundáskenyér 1. |
... amióta Strawberry a facebookon eszembe juttatta, alig vártam, hogy hétvége legyen. Vasárnap reggel gyorsan átváltottam konyhatündér üzemmódba, és már sült is a bundáskenyér. Gondolom mindenkinek a saját receptje a nyerő?! Hangulatfüggő, hogy eszem: van amikor "simán" hideg kakaóval, van amikor (mint például most is) jó sok fokhagymával bedörzsölve, hozzá langyos teát kortyolgatva.
... igazi, vasárnapi kényeztetés! :-D
Hozzávalók:
- 4 vastag szelet szikkadt tk. kenyér vagy fehér kenyér
- 4 egész tojás
- egy csipet tengeri só
- 2 ek tejszín (vagy tej)
a sütéshez:
- egy kevés vaj!
a tálaláshoz:
- jó sok fokhagyma
- fekete tea
Bundáskenyér 2. |
Elkészítése:
A kenyérből vágok négy szép vastag szeletet, majd minden szeletet megfelezek. A héját nem vágom le, mert imádom, ahogy pirulva ropog a fogam alatt. A tojásokat egy csipet sóval és a tejszínnel felverem. Megmártom benne a szeletek mindkét oldalát, és legalább 10 percig hagyom, hogy alaposan magukba szívják a folyadékot. Serpenyőben kevés vajat hevítek, és közepes lángon pirosra sütöm a bundáskenyereket. Tálaláskor alaposan bedörzsölöm fokhagymával, végül az egészet jól megeszegetem.
... kell ennél több???
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése