... újabb ötlet Karácsonyra!
... a gyerkőcök (is) imádni fogják!
Hozzávalók:
- 10 dkg barna nádcukor
- 1 dl nem túl erős kávé
- 7 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 púpozott tk. szalakáli
- 2 tk. őrölt fahéj
- kb. 30 dkg liszt
a mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
a díszítéshez:
- színes cukorgyöngyök
Elkészítése:
A cukorból sötét karamellt készítünk, felöntjük a kávéval, majd addig melegítjük, míg a karamell fel nem olvad. Kihűtjük.Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a szalakálit, a fahéjat és annyi lisztet, hogy gyúrható tésztát kapjunk.A tésztából formázzunk diónyi gömböket, tegyük őket sütőpapíros tepsire. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük a puszedliket 10-12 percig. A tojásfehérjét verjük fel laza habnak, evőkanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Minden adag porcukor között 1 percig verjük a habot, hogy fényes, vágható masszát kapjunk. Vonjuk be a mázzal a puszedliket, díszíthetsük színes cukorgyönggyel. Szobahőmérsékleten 1 napig hagyjuk száradni.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2012. október
Nagyon mutatós és finom lehet!
VálaszTörlésFeltétlen kipróbálom!!!:)Köszönöm!
VálaszTörlés