Még mindig van ribizli a kertben, ezért újra ribizlis nyalánkságot készítettem a főétel mellé. Teljesen beleszerelmesedtem a házi krémsajtba, így ezt sem hagyhattam ki belőle. Könnyű, krémes, nyári kanalazgatnivaló. Tessék kipróbálni, nagyon finom! :-D
Hozzávalók:
kb. 6-7 közepes méretű pohárhoz
a kekszes részhez:
- 180 g mézes keksz, morzsásra őrölve
a krémsajtos részhez:
- 2 dl tejszín, lágy habbá verve
- 1 citrom reszelt héja
- 30 g nagyon apróra reszelt fehér csoki
- ízlés szerint méz (kóstoljunk!)
- 250 g házi krémsajt (vagy mascarpone)
a ribizlis részhez:
- 200 g ribizli
- ízlés szerint méz
- fél citrom leve
- fél csomag piros tortazselé
Elkészítése:
A kekszet morzsásra törjük, és a poharakba adagoljuk. A tejszínt lágy habbá verjük (nem kell keményre!), majd hozzáforgatjuk a házi krémsajtot, a reszelt fehér csokit, a citromhéjat és a mézet. Mindenki olyan édesre készítse, amilyenre szeretné. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A ribizlit leszemezzük,egy kissé kinyomkodjuk a levét, az egészet egy lábosba tesszük, meglocsoljuk fél citrom levével, ízlés szerint mézzel, ezután fél csomag piros tortazselét keverünk hozzá. Feltesszük a tűzre, forralunk egyet rajta, majd gyorsan lehúzzuk a tűzről. A krémet ráadagoljuk a kekszes részre, erre pedig a langyosra hűlt ribizlis zselét. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz egy kicsit megpuhuljon.
Nagyon-nagyon szép a fotód, guszta és egész biztos nagyon finom ez a poharas krémed! Már csak azért is mivel a kedvencem a ribizli van benne:-))
VálaszTörlésEz igen, mondtam már hogy imádom a pohárkrémeket.
VálaszTörlésGyönyörű
Nagyon finom biztos!
VálaszTörlésÉn nem szeretem a ribizlit, nekem nagyon fanyar az íze, de ezt a pohárkrémet sebtiben meg tudnám enni, annyira gusztusos
VálaszTörlésNea
Ez a ribizlis poharas krém fantasztikus!!!
VálaszTörlésIstenien hangzik! Ráadásul nagyon szeretem a poharas finomságokat :)
VálaszTörlés