Még a hónap elején készítettem el Nigella forró csokipudingját, és akkor megígértem nektek, hogy elkészítem a fehércsokis változatát is. Nos, kérem szépen,elkészült, és végre jutott némi időm arra, hogy posztoljam. Az étcsokis recept arányaival dolgoztam, de mint majd azt alább olvashatjátok, változtattam egy-két dolgon. Hogy a kettő közül melyik is a finomabb??? Megmondom őszintén...nem tudtam eldönteni. :-DD Isteniek! Jah, és ami nagyon fontos: ez a desszert is valóságos kalóriabomba, egy adag bőven elég egy személynek is! :-)))
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 12, 5 dkg fehér csokoládé
- 12,5 dkg vaj + a formák kivajazásához
- 2 egész tojás
- 12,5 dkg bio barna nádcukor (lehet kevesebb is néhány dkg-mal!)
- 1 csepp vanília-kivonat
- 3 csapott ek. liszt
- csipet só
- szeletelt mandula a tetejére
Elkészítése:
1. A csokoládét összetördeljük és a vajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk, langyosra hűtjük.
2. A tojás elhabarjuk a cukorral és a csipet sóval, majd kanalanként hozzáforgatjuk a lisztet.
3. Ezután hozzákeverjük a csokoládés-vajas keveréket, és a kivajazott formákba öntjük. (Nekem 2 dl űrtartalmú szufléformáim vannak, ebből 4 kellet. Mindegyik tetejére szeletelt mandulát szórunk.
2. A tojás elhabarjuk a cukorral és a csipet sóval, majd kanalanként hozzáforgatjuk a lisztet.
3. Ezután hozzákeverjük a csokoládés-vajas keveréket, és a kivajazott formákba öntjük. (Nekem 2 dl űrtartalmú szufléformáim vannak, ebből 4 kellet. Mindegyik tetejére szeletelt mandulát szórunk.
4. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Én 14 percnél vettem ki a sütőből, mert azt szeretem, ha egy kicsit több a roppanós réteg alatt a krém. :-DDD
5. Fogyasztás előtt néhány percet hagyjuk őket hűlni...nah persze... :-)))
Az előbb TücsökBogárnál a kávépuding, nálad meg a fehércsokis!Hm..... nem is tudom melyikből kérjek?:-)
VálaszTörlésHát igen. Mit is lehet erre mondani? Semmit, csak sóhajtozni nagyokat. Isteni!:)
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésNelli;hez hasonl= dilemm'm volna, ha....
VálaszTörlésváá...miért nem ment karakteresre?
VálaszTörlésszóval azt akartam volna írni, hogy Nelliéhez hasonló dilemmám lenne, haaaa...
Bocs, hogy belepofátlankodok a hozzászólásokba, de nem bírom szó nélkül hagyni. Rossz a sütőd?! A tetején az a csúnya, barna réteg nem lehet valami kellemes.
VálaszTörlésUgyan már, egy kis pirulás, attól lesz isteni a puding!! Szerintem jól néz ki és biztos nagyon finom lehet!!
VálaszTörlésNagyokat nyelve, sóvárgok!!!:))
VálaszTörlésrossz sütő? más képeket más bejegyzésektől néztél már?
VálaszTörlésPont az a kis pirult rész lehetett a legfinomabb!
VálaszTörlés(ezt miért nem lehetett vajon névvel megkérdezni, nem értem?)
Annyi guszta és szaftos, hogy nem bírok ellenállni neki
VálaszTörlésAz a rész lehetett a legízletesebb!!!!
VálaszTörlésLányok! Köszönöm a sok kedves hozzáaszólást! Bizony-bizony, "az a része" volt a legfinomabb. Amúgy az nem égett rész, hanem mint ahogy a hozzávalókból is kitűnik, barna cukorral készült, és ahogy az karamellizálódik, kap egy barnás színt, és hogy az mennyire finom...leírni nem lehet! Meg kell kóstolni! :-DDD
VálaszTörlés