Egyéb érdekességek...rólam

2011. június 4., szombat

Gyors csokis-diós szelet



"Ez a tökéletes, sütés nélkül készíthető desszert, ha vendégeket várunk. Egyszerűen olvasszuk fel a hozzávalókat, keverjük össze, és tegyük hűtőbe."

                                                                                                                                         (Good Food)

Hozzávalók:

  • 400 g étcsokoládé, darabokra törve (min. 70%-os)
  • 50 g finomított kristálycukor (nálam barna cukor)
  • 1/2 tk. őrölt fahéj vagy ízlés szerint több
  • 200 g kókuszos keksz, összetörve 
  • 100 g dió, durvára vágva
  • 100 g vaj
  • kókuszreszelék a tálaláshoz
  •  friss gyümölcs vagy fagylalt a tálaláshoz (elhagyható)

Elkészítése:

Béleljünk ki egy 900 g-hoz való kenyérformát dupla réteg folpackkal. Olvasszuk meg a vajat, a csokoládét és a cukrot vízgőz felett. Keverjük bele a fahéjat, a kekszet és a diót. Öntsük át a keveréket az előkészített formába, simítsuk el a tetejét, és takarjuk be teljesen a folpackkal. Hagyjuk a hűtőben szilárdulni legalább 2 órán át. A tálaláshoz fordítsuk ki egy tálra, vegyük le róla a folpackot, és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Mivel ez a desszert meglehetősen tömény, vékony szeleteket vágjunk belőle. Tálaljuk friss gyümölccsel vagy fagylalttal, ízlés szerint.

Forrás: Good Food Magazine: 101 csábító desszert


3 megjegyzés:

  1. Szia!
    A vaj kimaradt a felsorolásból!
    Abból mennyi kell?
    Köszi. Judit

    VálaszTörlés
  2. Guszta édesség! Valóban könnyen elkészíthető !
    Hasonlót ismerek én is.

    VálaszTörlés