"Ez a tökéletes, sütés nélkül készíthető desszert, ha vendégeket várunk. Egyszerűen olvasszuk fel a hozzávalókat, keverjük össze, és tegyük hűtőbe."
(Good Food)
Hozzávalók:
- 400 g étcsokoládé, darabokra törve (min. 70%-os)
- 50 g finomított kristálycukor (nálam barna cukor)
- 1/2 tk. őrölt fahéj vagy ízlés szerint több
- 200 g kókuszos keksz, összetörve
- 100 g dió, durvára vágva
- 100 g vaj
- kókuszreszelék a tálaláshoz
- friss gyümölcs vagy fagylalt a tálaláshoz (elhagyható)
Elkészítése:
Béleljünk ki egy 900 g-hoz való kenyérformát dupla réteg folpackkal. Olvasszuk meg a vajat, a csokoládét és a cukrot vízgőz felett. Keverjük bele a fahéjat, a kekszet és a diót. Öntsük át a keveréket az előkészített formába, simítsuk el a tetejét, és takarjuk be teljesen a folpackkal. Hagyjuk a hűtőben szilárdulni legalább 2 órán át. A tálaláshoz fordítsuk ki egy tálra, vegyük le róla a folpackot, és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Mivel ez a desszert meglehetősen tömény, vékony szeleteket vágjunk belőle. Tálaljuk friss gyümölccsel vagy fagylalttal, ízlés szerint.
Forrás: Good Food Magazine: 101 csábító desszert
Szia!
VálaszTörlésA vaj kimaradt a felsorolásból!
Abból mennyi kell?
Köszi. Judit
Imádnivaló, finom lehet
VálaszTörlésGuszta édesség! Valóban könnyen elkészíthető !
VálaszTörlésHasonlót ismerek én is.