"A palacsinta örök sláger a gyerekeknél. Ha tésztáját reszelt alma gazdagítja, tehéntej helyett pedig szójatej van benne, egészségesebb édesség lesz. Így azok is bátran ehetik, akik laktózérzékenység miatt nem fogyaszthatnak tejtermékeket."
(Stahl Judit)
Hozzávalók:
- 3 dl szójatej
- 3 tojás
- csipetnyi só
- 70 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 180 g BL 55-ös liszt
- 2 dl szódavíz
- 1 tk. vanília-kivonat
- 2 alma
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1/2 tk. őrölt kardamom
a sütéshez:
- kevés olaj vagy vaj
a tálaláshoz:
- fahéjas porcukor v.
- vanília sodó, fagyi
- tejszínhab
- méz
- juharszirup stb.
Elkészítése:
A szójatejet, a tojást, a lisztet, a sót csomómentesre habarjuk, és annyi szódavizet adunk hozzá, hogy tejszínsűrűségű legyen. Lereszeljük az almákat, jól kinyomkodjuk, és a vanília-kivonattal, a fahéjjal és a kardamommal belevegyítjük a palacsintatésztába. A palacsintákat a hagyományos módon kisütjük, (én azt szeretem, ha egy kicsit vastagabb a tésztája) feltekerjük, és már tálalhatjuk is. Én vaniliasodót készítettem hozzá, és fahéjjal hintettem meg.
Forrás: Stahl Magazin 2010. tavasz - némi módosítással
Guszta palacsinta ! Én is palacsintát készítettem ma, de csak a hagyományosat!
VálaszTörlésjuhhhhéééé, holnapra megvan, palacsinta lészen fagyival. köszönöm a tippet.
VálaszTörlésAz a pár darab ott a tányéron éppen jó lesz!
VálaszTörlésFinom!
Most, most.....mit nem adnék érte
VálaszTörlés