Egyéb érdekességek...rólam

2011. június 23., csütörtök

Spenótos, házi krémsajtos tönköly farfalle



Biztos sokan ismerik, és különbözőképpen készítik a következő ételt, de azért én is megmutatom, hogy én hogy szeretem. Sok fokhagymával, friss spenótból, frissen őrölt fűszerekkel, tönköly tésztával és naná, hogy házi krémsajttal. 15 perces kaja a sietős hétköznapokra, ennek ellenére isteni finom, és nagyon egészséges. Ajánlom diétázóknak, de azoknak is, akik odafigyelnek arra, amit esznek.

Tényleg nagyon finom! :-DDD

 
Hozzávalók:


a spenótos részhez:

  • 3 jó nagy marék friss spenót
  • 2 dl házi krémsajt (vagy mascarpone)
  • 3 db új fokhagyma
  • 3 ek. tejszín
  • frissen őrölt fekete bors
  • frissen reszelt szerecsen dió

a tésztához:

  • 250 g tönköly búzából készült farfalle 
  • olívaolaj

a tálaláshoz:
  • reszelt parmezán
  • ha szükséges még egy csipet frissen őrölt szerecsendió




Elkészítése:


A tésztát lobogó, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük (néhány csepp olívaolajat lehet rá cseppenteni, de nem muszáj). Közben elkészítjük a spenótos mártást. Ehhez olívaolajon lepirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Amint a spenót egy kissé megfonnyadt hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt, majd néhány perc alatt teljesen puhára főzzük. A tésztát tányérra helyezzük, majd rászedünk egy kevés mártást. Friss parmezánt reszelünk rá, ezután még - ha úgy érezzük - ízesíthetjük egy kevés szerecsendióval. Azonnal fogyasszuk.

1 megjegyzés: