Biztos sokan ismerik, és különbözőképpen készítik a következő ételt, de azért én is megmutatom, hogy én hogy szeretem. Sok fokhagymával, friss spenótból, frissen őrölt fűszerekkel, tönköly tésztával és naná, hogy házi krémsajttal. 15 perces kaja a sietős hétköznapokra, ennek ellenére isteni finom, és nagyon egészséges. Ajánlom diétázóknak, de azoknak is, akik odafigyelnek arra, amit esznek.
Tényleg nagyon finom! :-DDD
Hozzávalók:
a spenótos részhez:
- 3 jó nagy marék friss spenót
- 2 dl házi krémsajt (vagy mascarpone)
- 3 db új fokhagyma
- 3 ek. tejszín
- só
- frissen őrölt fekete bors
- frissen reszelt szerecsen dió
a tésztához:
- 250 g tönköly búzából készült farfalle
- olívaolaj
- só
a tálaláshoz:
- reszelt parmezán
- ha szükséges még egy csipet frissen őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A tésztát lobogó, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük (néhány csepp olívaolajat lehet rá cseppenteni, de nem muszáj). Közben elkészítjük a spenótos mártást. Ehhez olívaolajon lepirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Amint a spenót egy kissé megfonnyadt hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt, majd néhány perc alatt teljesen puhára főzzük. A tésztát tányérra helyezzük, majd rászedünk egy kevés mártást. Friss parmezánt reszelünk rá, ezután még - ha úgy érezzük - ízesíthetjük egy kevés szerecsendióval. Azonnal fogyasszuk.
Nagyon finom, szeretem a túróféléket
VálaszTörlés