Az egyik kedvenc "főzelékemet" hoztam ma nektek. Nagyon könnyű elkészíteni, igazán üdítő finomság ebben a hőségben. Hidegen és melegen fogyasztva is nagyszerű, és mivel liszt nélkül készül, így diétázok, lisztérzékenyek is nyugodtan ehetik. Mindig sűrű joghurtot használok, szerintem azzal a legjobb. Persze, aki tejföllel szereti, az nyugodtan készítheti azzal is. Mindegyik változata isteni! :-DD
Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, tárkony
- citromlé
- 3 dl sűrű joghurt
- tükörtojás
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, én nem pucoltam meg, mert nagyon zsenge volt a héja. a reszelő nagyobb lyukú részén lereszeljük. A levét egy kicsit kinyomkodjuk, sózzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával együtt kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit, és addig pároljuk, amíg meg nem puhul. Ízesítjük borssal, tárkonnyal, egy kevés citromlével. A joghurtot simára keverjük, és a puha cukkinihez öntjük. (Lisztet én soha nem teszek bele, szerintem így is nagyon finom.) Folyamatos kevergetés mellett még kb. 5 percet főzzük. Tükörtojással tálaljuk.
Na ezt ki kell próbáljam! Eszembe nem jutott volna a cukkinit tárkonnyal fűszerezni, pedig micsoda jó ötlet! :)
VálaszTörlésfriss tárkony volt tegnap a piacon, jó occsó pénzért. no de cukkini amint látom errefele nem divat. amíg meg az én kertemben lesz, csak sóhajtozom az ilyen finomságok láttán.
VálaszTörlésNagyon tetszik! Muszáj lenyúlnom a receptet!
VálaszTörlésTetszenek a fotóid és ételeid. :D
Fenséges és látványra is nagyon ütős
VálaszTörlés