Egyéb érdekességek...rólam

2011. június 26., vasárnap

Cheesecake brownie



Még mindig tart a házi krémsajt mániám, ezúttal brownie-ba csempésztem. A bevált mézes-diós brownie receptemet spékeltem meg egy kis házi krémsajttal. A csíkok azért látszanak benne, bár lehet, hogy túl nagy hévvel kevertem össze, no majd legközelebb vigyázok. Nem valami fotogén darab, de az íze mennyei, kárpótol a látványért! ... és mérföldekkel veri a mézes-diós változatát! :-))


Hozzávalók:


a browniehoz:

  • 150 g finomliszt
  • 1,25 dl méz
  • 1/2 tk sütőpor
  • 180 g étcsokoládé 70%-os
  • 125 g vaj
  • 100 g cukor (most barna cukor)
  • 2 tojás
  • 1 ek. vanília-kivonat

a sajtos részhez:

  • 250 g házi krémsajt
  • ízlés szerint méz (nálam 1 dl)
  • 1 tk. vanília-kivonat
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 1 tojás sárgája

Elkészítése:


1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

2. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 33x23 cm-es tepsit.

3. A lisztet, a sót és a sütőport összeszitáljuk. A csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, félretesszük, hogy egy kicsit hűljön.

4. A cukrot, a mézet és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzácsorgatjuk a langyosra hűlt vajas-csokis keveréket.

5. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, ezután a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. A sajtos rész összetevőit kikeverjük, és egy kanál segítségével a barna részre pöttyözzük. Villával a barna masszába vegyítjük, és már mehet is a sütőbe 25-30 percre.

6. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, ha már a teteje egy kicsit "megszárad" és a felülete megtapintva szilárdnak tűnik. Nem szabad kiszárítani! :-DD

7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk kockákra. Meleg tejjel, kávéval mennyei! A hedonisták tejszínhabot, vaníliafagyit is kínálhatnak mellé! :-DD



Forrás: Csokoládés finomságok aranykönyve: Mézes diós brownie  - változtatásokkal

1 megjegyzés: