Még mindig tart a házi krémsajt mániám, ezúttal brownie-ba csempésztem. A bevált mézes-diós brownie receptemet spékeltem meg egy kis házi krémsajttal. A csíkok azért látszanak benne, bár lehet, hogy túl nagy hévvel kevertem össze, no majd legközelebb vigyázok. Nem valami fotogén darab, de az íze mennyei, kárpótol a látványért! ... és mérföldekkel veri a mézes-diós változatát! :-))
Hozzávalók:
a browniehoz:
- 150 g finomliszt
- 1,25 dl méz
- 1/2 tk sütőpor
- 180 g étcsokoládé 70%-os
- 125 g vaj
- 100 g cukor (most barna cukor)
- 2 tojás
- só
- 1 ek. vanília-kivonat
a sajtos részhez:
- 250 g házi krémsajt
- ízlés szerint méz (nálam 1 dl)
- 1 tk. vanília-kivonat
- 1 tk. étkezési keményítő
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
2. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 33x23 cm-es tepsit.
3. A lisztet, a sót és a sütőport összeszitáljuk. A csokit és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, félretesszük, hogy egy kicsit hűljön.
4. A cukrot, a mézet és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzácsorgatjuk a langyosra hűlt vajas-csokis keveréket.
5. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, ezután a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. A sajtos rész összetevőit kikeverjük, és egy kanál segítségével a barna részre pöttyözzük. Villával a barna masszába vegyítjük, és már mehet is a sütőbe 25-30 percre.
6. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, ha már a teteje egy kicsit "megszárad" és a felülete megtapintva szilárdnak tűnik. Nem szabad kiszárítani! :-DD
7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk kockákra. Meleg tejjel, kávéval mennyei! A hedonisták tejszínhabot, vaníliafagyit is kínálhatnak mellé! :-DD
Forrás: Csokoládés finomságok aranykönyve: Mézes diós brownie - változtatásokkal
Ezt én is ki fogom próbálni. Nagyon guszta!
VálaszTörlés