Egyéb érdekességek...rólam

2013. január 12., szombat

Kocsonya...






 ... ahogy én szeretem.


... lilahagymával, pirospaprikával és friss házi kenyérrel.


Hozzávalók:


  • 2-3 nagy fej fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 6 szem egész bors
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1-2 nagy babérlevél
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zeller fele
  • hús pl. füstölt csülök, csont nélküli csülök, sertésláb, sertésbőr, füstölt hús stb.
  • tányéronként egy fél főtt tojás
  • víz, amennyi az alapanyagokat bőven ellepi
  • tengeri só (ne tegyünk bele túl sokat, mert nem dermed meg jól a kocsonyánk)



Elkészítése :




Az alaposan megtisztított húst, annyi vízben, hogy ellepje felteszem főni. Lassú tűzön forralom, közben leszedem róla a habot. Belerakom a zöldségeket, a fűszereket, majd lassan, gyöngyözve főzöm - több órán át - addig, amíg a hús teljesen meg nem puhul, és le nem lehet szedni a csontokról. Lemerem róla a levét, és eltávolítom róla a felesleges zsírt. A húst és a zöldségeket kisebb tálakba szétosztom, mellé teszem a hagymát, a zellert, a fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát, a gyökeret, esetleg friss petrezselyzöldet és egy fél főtt tojást. A végén rámerem a levet, és hűvös helyen (pl. kamrában) hagyom dermedni, majd hűtőbe teszem.   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése