Egyéb érdekességek...rólam

2013. január 28., hétfő

Kandírozott narancshéj...



Kandírozott narancshéj...



... sütibe, tortába, bonbonba, csokiba mártva,
 fagyiba, szirupban eltéve,  ajándékba,
vagy csak magunknak/magában elrágcsálni...  



... nagyobb adagot érdemes készíteni, mert 
rekordsebességgel tűnik el az 
édességre vágyó manócskák pocakjában! 



"Amit ma idegenül, és értetlenül nézel, holnap lehet, hogy ízig-vérig elvarázsol!"

(Szabó Lőrinc: Különbéke)


Hozzávalók:


  • narancshéj 
  • cukor
  • víz

... és türelem.



Elkészítése:



A narancsok (vastagabb héjú narancsok) héjáról eltávolítom a belső fehér rész nagyját, felszeletelem. A héjakat nagyméretű lábosba teszem, felengedem vízzel, felforralom. Hagyom őket egy percig forrni, leszűröm, lecserélem a vizet. Ezt a műveletet összesen négyszer ismétlem meg. Lemérem a súlyát. Ugyanennyi cukrot hozzáadok, és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Alacsony lángon addig főzöm a héjakat, amíg szinte átlátszóvá nem válnak. A szirupban megpuhult héjakat leszűröm, megforgatom őket finom szemű cukorban. Tálcán szétterítve hagyom őket 2-3 napig száradni. Dobozban néhány hónapi eláll.


Megjegyzés: A maradék szirupot üvegbe töltöm, és hűtőbe teszem. (...lehet bele kandírozott narancshéjat is tenni, még a cukorban való meghempergetés előtti állapotban)


Forrás: Katucikonyha


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése