Egyéb érdekességek...rólam

2013. február 3., vasárnap

Fahéjas, bundás alma...






... édes tejföllel.

... ha ránk tör egy kis édesség utáni vágy.



Hozzávalók:


  • 4 nagyobb alma
  • 10 ek. liszt (nálam teljes kiőrlésű)
  • fél mokkáskanál sütőpor 
  • egy mokkáskanál nyírfacukor
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • ízlés szerint reszelt citromhéj
  • nagy csipet só
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • szódavíz vagy buborékos ásványvíz



a sütéshez:



  • olaj



a tálaláshoz:



  • édes tejföl






Elkészítése:


Az almákat megpucolom, karikákra vágom, a közepükből eltávolítom a magházat. A tészta hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítek: a liszthez hozzákeverem a sütőport, a tojásokat, a tejet, a sót, a nyírfacukrot, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és csomómentesen elkeverem, ha kell, buborékos vízzel apránként hígítom. Az almaszeleteket a sűrű masszába forgatom, és forr,ó bő olajban aranybarnára sütöm. Papírtörlőre szedem, majd édes tejföllel (vagy lekvárral, vagy vaníliasodóval) tálalom.


Forrás: Szamóca: Bundás alma





... és egy kis zene: Ludovico Einaudi:Una Mattia


... abszolút kedvenc!





1 megjegyzés: