Shepherd's pie 1. |
... pásztor pite, vagy valami ahhoz hasonló.
... laktóz-, és gluténmetesen.
... ma ez lesz nálunk a vacsora.
... nagyon laktató, és előre is el tudjátok készíteni.
... tálalás előtt elég gyorsan összesütni, és már lehet is falatozni.
... végül pedig jól be lehet érte zsebelni a családtagok dicséretét.
Hozzávalók:
a raguhoz:
- 1 kg darált hús pl. bárány
- 2 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
- zsír vagy kókuszzsír
- 4 ek. paradicsompüré
- 1/2 fej zellergyökér, felkockázva
- 6 kisebb sárgarépa, felkockázva
- ízlés szerint őrölt pirospaprika
- ízlés szerint őrölt majoránna, kakukkfű
- ízlés szerit őrölt fekete bors, rozmaring
- 4 kisebb babérlevél
- 4 ek. paradicsompüré
- 3 púpozott ek. tápióka keményítő
- ízlés szerint Himalája só
- 2 tk. almaecet
- kb. 1-1,5 dl húsalaplé
a tetejére:
- 2 nagy fej karfiol, rózsáira szedve
- 2 tojás sárgája
- kb. 1-1,5 dl mandulatejszín
- ízlés szerint Himalája só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- ízlés szerint őrölt szerecsendió
Shepherd's pie 2. |
Elkészítése:
A hagymát, a zúzott fokhagymát a zsiradékon üvegesre párolom.
Hozzáadom a sárgarépát és a zellert,
tovább pirítom, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak.
Beleteszem a darált húst, a paradicsompürét,
az ecetet és a tápióka keményítőt.
Ízesítem a fűszerekkel, és felöntöm alaplével.
A ragut addig főzöm, míg a hús teljesen át nem puhul,
és az egész kellően be nem sűrűsödik.
A karfiolt sós vízben puhára főztem,
turmixgéppel - a többi hozzávalóval együtt - pürésítettem.
A ragut - egyenlő mennyiségben - kis tálkákba szedtem,
majd befedtem a karfiolpürével.
180°C-on kb. 20 perc alatt sül pirosra.
Tálaláskor friss petrezselyemmel szórom meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése