Egyéb érdekességek...rólam

2014. március 16., vasárnap

Shepherd's pie...


Shepherd's pie 1.




... pásztor pite, vagy valami ahhoz hasonló.

... laktóz-, és gluténmetesen.

... ma ez lesz nálunk a vacsora.

... nagyon laktató, és előre is el tudjátok készíteni.

... tálalás előtt elég gyorsan összesütni, és már lehet is falatozni.

... végül pedig jól be lehet érte zsebelni a családtagok dicséretét.





Hozzávalók:



a raguhoz:


  • 1 kg darált hús pl. bárány
  • 2 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • zsír vagy kókuszzsír
  • 4 ek. paradicsompüré
  • 1/2 fej zellergyökér, felkockázva
  • 6 kisebb sárgarépa, felkockázva
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint őrölt majoránna, kakukkfű
  • ízlés szerit őrölt fekete bors, rozmaring
  • 4 kisebb babérlevél
  • 4 ek. paradicsompüré
  • 3 púpozott ek. tápióka keményítő
  • ízlés szerint Himalája só
  • 2 tk. almaecet
  • kb. 1-1,5 dl húsalaplé



a tetejére:



  • 2 nagy fej karfiol, rózsáira szedve
  • 2 tojás sárgája
  • kb. 1-1,5 dl mandulatejszín
  • ízlés szerint Himalája só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt szerecsendió






Shepherd's pie 2.




Elkészítése:



A hagymát, a zúzott fokhagymát a zsiradékon üvegesre párolom.

 Hozzáadom a sárgarépát és a zellert, 

tovább pirítom, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak. 

Beleteszem a darált húst, a paradicsompürét, 

az ecetet és a tápióka keményítőt. 

 Ízesítem a fűszerekkel, és felöntöm alaplével. 

A ragut addig főzöm, míg a hús teljesen át nem puhul, 

és az egész kellően be nem sűrűsödik. 



A karfiolt sós vízben puhára főztem,

 turmixgéppel - a többi hozzávalóval együtt - pürésítettem.

 A ragut - egyenlő mennyiségben - kis tálkákba szedtem, 

majd befedtem a karfiolpürével. 

180°C-on kb. 20 perc alatt sül pirosra. 

Tálaláskor friss petrezselyemmel szórom meg.






Ihlet: Erzsitől - Troll a konyhában


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése