Mézes balzsamecetben sült cékla tonhalfasírttal 1. |
... a ma délelőtt rohangálással telt, tudtam, hogy
nem lesz időm ebédet készíteni, ezért tegnap este
készítettem egy nagy adag sült céklát, ami hidegen is isteni.
... amikor hazaértünk, gyorsan összekevertem a fasírt hozzávalóit.
... amíg sült, összetépkedtem egy fej salátát, rászórtam
a céklát...és már ettük is.
... alternatíva: paleo zsemle, natúr saláta, tonhalfasírt (majonéz).
Mellé pedig a sült cékla. Pofonegyszerű recept,
és jól variálható a fűszerezése is.
Mézes balzsamecetben sült cékla tonhalfasírttal 2. |
5-6 nagyobb céklát meghámozok, felkockázok. Beledobom
- 6-8 gerezd fokhagymával (héjastul) együtt
sütőpapírral kibélelt, kisebb méretű tepsibe.
Meglocsolom olívaolajjal, balzsamecettel, mézzel.
Megszórom füstölt tengeri sóval, borssal, friss
kakukkfűvel.
200°C-on sütöm 20-25 percig, vagy amíg meg nem puhul a cékla.
3 doboz (sós lében eltett, konzerv) tonhalat villával összetörök,
Összekeverem kis csokor újhagymával, 3-4 gerezd zúzott fokhagymával,
2 nagyobb méretű tojással, ízlés szerint mustárral, majonézzel.
Ízesítem Himalája sóval, szárított csilivel, friss kakukkfűvel, borssal.
Annyi paleo lisztet (lehet ez mandula, nyílgyökér, szezám stb.)
keverek bele, hogy jól formázható legyen a masszám.
Kézzel
gombócokat készítek, kissé ellapítom, majd forró olajban - mindkét
oldalát - pirosra sütöm.
A sült céklával, fokhagymával és salátával tálalom.
Nagyon tuti! Szeretem a receptjeid! Mutatom oket a paromnak is, mert sok manapsag az ilyen olyan erzekeny ember, akikkel nehez mit kezdeni!
VálaszTörlésKosziii
De jóóó, nagyon örülök! :-D
VálaszTörlés