Egyéb érdekességek...rólam

2014. március 21., péntek

Erdei gyümölcsös palacsinta csokoládészósszal...


Erdei gyümölcsös palacsinta csokoládészósszal...



... a receptet Csengének ajánlom azért, hogy egy kicsit motiváljam!




450 g fagyasztott erdei gyümölcs keveréket,
3-4 ek. eritritollal / nyírfacukorral, egy citrom 
reszelt héjával, 1 kk. őrölt fahéjjal és 1 dl vízzel felforralok.
2 ek. tápióka keményítőt 0,5 dl vízben elkeverek, 
ezzel sűrítem be az erdei gyümölcsös tölteléket.
Hagyom, hogy kihűlni, sűrűsödni.  



200 g átszitált gesztenyelisztet, nagy csipet Himalája sót, 
6 tojást annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak, 
csomómentesre keverek. A tésztából szőlőmagolajon, serpenyőben, 
a szokásos módon palacsintákat sütök. 

3 tojás sárgáját 3 ek. tápióka keményítőt 1-1,5 dl mandulatejjel simára keverek. 
Lábosban felforrósítok 0,5 dl rumot*, 2 dl mandulatejszínt, 2,5 dl mandulatejet, 
30 g eritritolt / nyírfacukrot és 35 g átszitált, 
cukrozatlan kakaóport**. 
Sugárban, lassú tűzön adom hozzá a tojásos keveréket. 
Folyamatosan kevergetve besűrítem, közben vigyázok,
 hogy a tojás ne csapódjon ki.



* ha valakinek van éppen 150 g min. 70%-os étcsokoládéval 
és 20 g kakaópor hozzáadásával készítse az öntetet, 
mert így még selymesebb lesz. 


A palacsintákat megtöltöm a gyümölcsös töltelékkel, 
először félbe, majd negyedekbe hajtom őket. 



Tálaláskor bőven megöntözöm a palacsintákat csokoládészósszal.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése