Erdei gyümölcsös palacsinta csokoládészósszal... |
... a receptet Csengének ajánlom azért, hogy egy kicsit motiváljam!
450 g fagyasztott erdei gyümölcs keveréket,
3-4 ek. eritritollal / nyírfacukorral, egy citrom
3-4 ek. eritritollal / nyírfacukorral, egy citrom
reszelt héjával, 1 kk. őrölt fahéjjal és 1 dl vízzel felforralok.
2 ek. tápióka keményítőt 0,5 dl vízben elkeverek,
ezzel sűrítem be az erdei gyümölcsös tölteléket.
Hagyom, hogy kihűlni, sűrűsödni.
200 g átszitált gesztenyelisztet, nagy csipet Himalája sót,
6 tojást annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak,
csomómentesre keverek. A tésztából szőlőmagolajon, serpenyőben,
a szokásos módon palacsintákat sütök.
3 tojás sárgáját 3 ek. tápióka keményítőt 1-1,5 dl mandulatejjel simára keverek.
Lábosban felforrósítok 0,5 dl rumot*, 2 dl mandulatejszínt, 2,5 dl mandulatejet,
30 g eritritolt / nyírfacukrot és 35 g átszitált,
cukrozatlan kakaóport**.
Sugárban, lassú tűzön adom hozzá a tojásos keveréket.
Folyamatosan kevergetve besűrítem, közben vigyázok,
hogy a tojás ne csapódjon ki.
* ha valakinek van éppen 150 g min. 70%-os étcsokoládéval
és 20 g kakaópor hozzáadásával készítse az öntetet,
mert így még selymesebb lesz.
A palacsintákat megtöltöm a gyümölcsös töltelékkel,
először félbe, majd negyedekbe hajtom őket.
Tálaláskor bőven megöntözöm a palacsintákat csokoládészósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése