Epres citromtora... |
... sokan vártátok már az új receptet, íme ez újabb finomság.
... természetesen laktóz-, és gluténmentesen.
... természetesen laktóz-, és gluténmentesen.
... 1,5 hónap hallgatás után, nagy nehezen összeszedtem magam
- bár még nem gyógyultam meg egészen -, és végre sütöttem.
... egyszerűen elkészíthető ez a torta, és nagyon (nagyon) citromos.
... a receptet Jázmin (hamarosan) 12 éves kisfiának
küldöm Spanyolországba!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 450 g finomra darált mandula
- 1 tk. szódabikarbóna
- nagy csipet Himalája só
- 7 nagy méretű tojás
- 150 g nyírfacukor / eritritol
- 100 g kókuszolaj
- 1 kezeletlen citrom héja és leve
- 1 rúd vanília kikapargatott magjai
a citromkrémhez:
- 3 citrom leve
- 2 citrom reszelt héja
- 8-10 dkg nyírfacukor / eritritol
- 2 nagy tojás
- 2 tojás sárgája
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 1,5 dl sűrű kókuszkrém
az összeállításhoz:
- eper vagy bármilyen más gyümölcs
Elkészítése:
A
citromkrém hozzávalóit a kókuszolaj és a kókuszkrém kivételével alaposan elkeverem, majd alacsony
lángon
puding sűrűségűre főzöm. Lehúzom a tűzről, ezután apránként belekeverem
a kókuszolajat . Üvegekbe töltöm, kihűtöm, egy éjszakára hűtőbe
teszem. Másnap beledolgozom a kókuszkrémet.
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 7,5 dkg nyírfacukorral kemény habbá verem. A sárgáját a maradék nyírfacukorral fehéredésig keverem. Ezután hozzácsorgatom a kókuszolajat és a citromlevet, beledolgozom a szódabikarbónával és a sóval elkevert darált mandulát, a vanília kikapargatott magjait és a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát 25 x 25 cm-es tepsibe, vagy 23 cm-es tortaformába simítom, 180°C-on tűpróbáig sütöm. Miután teljesen kihűlt felvágom (ha tortaformában sütöm, akkor csak 2 részre, középen), megtöltöm a krémmel, szeletelt eperrel, végül a maradék krémmel és eperrel díszítem.
... csokoládészósszal tálalom.
... mennyei!
örülök hogy újra itt vagy:)))))
VálaszTörlés:-) Hiányoztatok!
VálaszTörlés