Kacsamáj zsírjában fokhagymával és füstölt tengeri sóval 1. |
...kacsamáj, krémes, sült fokhagyma, füstölt tengeri só,
frissen sült kenyér és egy pohár finom fehérbor.
... kell ennél több ???
Kacsamáj zsírjában fokhagymával és füstölt tengeri sóval 2. |
... 1,5 kg kacsahájat felkockázok. Néhány evőkanál vízzel felolvasztom, közben néhányszor megkeverem. A töpörtyűt szűrőkanállal kiszedem, majd a zsírba teszek 80 dkg - 1 kg pecsenyekacsa májat és 5 fej pucolt fokhagymagerezdet. Frissen őrölt fekete borssal ízesítem. Közepes lángon a májat addig sütöm, míg a belseje - megvágva - éppen rózsaszín. A májat a zsírral és a krémes, sült fokhagymával együtt tálkákba vagy kisebb üvegekbe porciózom. Hűtőben kb. 1 hétig áll el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése