Citromos, kapros tökfőzelék... |
... roston sült tarjával.
... laktóz-, glutén és cukormentes, paleo.
... 1 közepes fej vöröshagymát finomra vágok,
4 gerezd zúzott fokhagymával 3-4 ek. szőlőmagolajon
üvegesre párolom. Hozzáadok 350 g fagyasztott, lecsepegtetett
gyalult tököt. Felöntöm annyi vízzel (vagy zöldséglevessel),
amennyi éppen ellepi. Ízesítem kis csokor apróra vágott
kaporral, sóval, egy citrom reszelt héjával és egy csipet
fehér borssal. Felforralom, néha átkeverem.
Amikor a tök megpuhult, 2 dl mandulatejszínben elkeverek
2-3 ek. tápióka keményítőt. Ezzel sűrítem be a főzeléket.
Tálaláskor facsarok rá még egy kevés citromlét.
... roston sült tarjával kínáltam, de a pörkölttől
kezdve a tükörtojáson át a vagdaltig...bármit adhatunk hozzá.
Nagyon guszta! Milyen mandulatejszínt használsz? Én eddig amiket láttam, mindben volt nem paleo adalékanyag.
VálaszTörlésSzilvia
EcoMil. Nekem ennyi belefér (a napraforgó lecitinre gondolok).
VálaszTörlés