Paleo "lángos" baconnel és diós medvehagyma pestoval... |
Reni (Paleo hedonistáknak) receptjét próbáltam ki a minap.
Mondjuk nekem annyira nem jött át a "lángosos íz",
de ettől függetlenül nagyon jó recept. Bekerül a repertoáromba.
Pirított baconnel és diós medvehagyma pestoval tálaltam,
mert nekem magában kevés volt. Nagyétkű vagyok...na...
Legközelebb pedig valamilyen ragut készítek mellé.
Tessék kipróbálni, egyszerű és nagyszerű.
Nem is gondolná az emberjánya, hogy egy egyszerű
petrezselyemgyökérből milyen finomságot lehet rittyenteni.
Reninek pedig hálás köszönet a receptért!
6 közepes méretű petrezselyemgyökeret megpucolok, felkarikázok.
Vízben puhára főzöm, leszűröm. Hozzáadok 1-2 gerezd fokhagymát,
sózom, borsozom, késes robotgéppel pürésítem.
Alaposan összekeverem 2 tojással, végül bő zsiradékban
mindkét oldalát pirosra sütöm.
... a pesto.
Egy marék pirított diót, nagy csokor medvehagymát
a késes robotgépembe teszek, beledobok néhány
gerezd fokhagymát.
Sózom, borsozom, belereszelek egy citrom kezeletlen héját,
és egy kevés olívaolajat öntök rá.
/Aki eszik parmezánt, tehet bele 1 púpozott evőkanállal./
/Aki eszik parmezánt, tehet bele 1 púpozott evőkanállal./
Néhány perc alatt pürésítem. Üvegbe töltöm,
ráöntök egy kevés olajat,
ráteszem az üveg tetejét,
majd felhasználásig hűtőbe teszem.
... a "lángost" pirított baconnel és pestoval kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése