Köménymagos kelkáposzta, sárgarépa főzelék... |
... egyik kedves hölgy olvasóm kérésének eleget téve 10 dolog, amit biztosan nem tudtatok rólam:
1. piros, zöld, fekete, türkizkék
2. 27 év 11 hónap, ikrek
3. 11 hónap paleo
4. hirtelen fellángoló, rajongó, nagyszájú, szétszórt
5. gasztrománia, könyvmánia
6. kalózok, kastélyok, várak, kúriák
7. fahéj, szerecsendió, vanília, tonkabab
8. gyöngyvirág, hóvirág, pipitér, frézia
9. zongora, gordonka
10. almabor, félszáraz fehérbor, amaretto likőr, tea
+ : nem szeretem, ha fényképeznek
+ +: nagyon szeretem a főzelékeket
Almafa virága ... és a méhecskéink... |
... sárgarépa helyett csicsókával, zellerrel vagy
édesburgonyával is készíthetitek.
A főzelékhez 3-4 kisebb vagy 2 nagyobb sárgarépát megtisztítok, kockákra vágok.
Vöröshagymát és egy nagyobb fej kelkáposztát is finomra vágom. A hagymát üvegesre
párolom egy kevés szőlőmagolajon. Megszórok 1-2 csapott ek. köménymaggal,
néhány percig tovább pirítom. Hozzáadom a sárgarépát, majd néhány perc elteltével
a kelkáposztát. Felöntöm vízzel vagy zöldségalaplével. Sózom, borsozom, puhára párolom.
2 dl mandulatejben + 0,5 dl vízben 3-4 csapott ek. tápióka keményítőt elkeverek,
végül besűrítem vele a főzeléket. Roston sült, fokhagymás tarját adok mellé.
Megjegyzés: sokan kérdezitek tőlem, hogy mit, hol szerzek be. A magliszteket és pl. a receptben
szereplő tápióka keményítőt is mindig a Nature Cooktától szerzem be.
Sosem csalódtam még a termékeikben. A gesztenyelisztjük az egyik kedvencem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése