Diós tészta rumos sárgabarack lekvárral... |
... laktóz és gluténmentesen.
... 100 g diót serpenyőben megpirítok, ledarálom és
összekeverem 1 kk. őrölt fahéjjal és 1 ek. nyírfaporcukorral.
... gyúrtam házi tésztát szezámmaglisztből*,
amit forrásban lévő sós vízben (1 ek. szőlőmagolajat is
lehet a vízbe tenni) kifőztem. A tésztát, amikor megpuhult
leszűrtem. Megszórtam a diós keverékkel, és rumos
sárgabaracklekvárral** kínáltam.
** boltban láttam már szezámmaglisztes tésztát horror áron, olcsóbb,
ha magunk készítjük.
** 200 g aszalt barackot forró vízbe áztattam. 0,5 dl rummal
és annyi áztatólével, hogy ne legyen túl folyós az állaga,
késes robotgépben pépesítettem.
Almafa virága... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése