Egyéb érdekességek...rólam

2014. március 22., szombat

Kacsamáj zsírjában fokhagymával és füstölt tengeri sóval...


Kacsamáj zsírjában fokhagymával és füstölt tengeri sóval 1.





 ...kacsamáj, krémes, sült fokhagyma, füstölt tengeri só,

frissen sült kenyér és egy pohár finom fehérbor.

... kell ennél több ???





Kacsamáj zsírjában fokhagymával és füstölt tengeri sóval 2.




... 1,5 kg kacsahájat felkockázok. Néhány evőkanál vízzel felolvasztom, közben néhányszor megkeverem. A töpörtyűt szűrőkanállal kiszedem, majd a zsírba teszek 80 dkg - 1 kg pecsenyekacsa májat és 5 fej pucolt fokhagymagerezdet. Frissen őrölt fekete borssal ízesítem. Közepes lángon a májat addig sütöm, míg a belseje - megvágva - éppen rózsaszín. A májat a zsírral és a krémes, sült fokhagymával együtt tálkákba vagy kisebb üvegekbe porciózom. Hűtőben kb. 1 hétig áll el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése