Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 16., hétfő

Kolbászos csirkenyársak fűszeres sütőtökös, zellerpürével...

Kolbászos csirkenyársak fűszeres sütőtök, zellerpürével...



... újabb fél órás ebéd / vacsora ötlet, amit az itthon megtalálható 
maradék alapanyagokból készítettem. 




Hozzávalók:


2-3 személyre



a csirkenyársakhoz:


  • 2-3 csirkemellfilé, felcsíkozva
  • mangalicakolbász, felkarikázva
  • frissen őrölt bors, Himalája só
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • kacsazsír a sütéshez



a püréhez: 



  • 150 g sütőtök, felkockázva
  • 400 g zellergyökér, felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • kacsazsír
  • Himalája só, frissen őrölt bors
  • néhány ág friss kakukkfű, szárított csilipaprika


Elkészítése:



A csirkemellcsíkokat a kolbásszal váltva nyársra tűzöm, sózom, borsozom. A nyársakat kacsazsíron kisütöm. A hagymát kacsazsíron megpirítom, rádobom a sütőtököt és a zellert, majd a zöldségeket néhány percig együtt pirítom. Sóval, borssal, kakukkfűvel, szárított, őrölt csilivel ízesítem. Aláöntöm a bort, és alacsony lángon, fedő alatt puhára párolom, majd botmixerrel pépesítem. A csirkenyársakat a pürével tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése