Egyéb érdekességek...rólam

2011. december 20., kedd

Vajkaramella



...az eddigi legfinomabb, legselymesebb vajkaramella. Édesszájúaknak / vajkaramella-imádóknak kötelező! Szép papírba csomagolva nagyszerű ajándék lehet! :-D


Hozzávalók:

  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg cukor (nálam barna cukor)
  • 6 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg méz

Elkészítése:


A hozzávalókat egy lábosba tettem, majd forralni kezdtem közepes lángon. Kb 25 percig kell kevergetni, akkor lesz jó állagú, ha jól besűrűsödik és szép karamell színe lesz. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy jó-e, ha egy pohár jéghideg vízbe cseppentünk egy csepp karamellt, az a pohár alján egybe fog állni. Ha nem jó még, akkor szétmorzsolódik. Amikor kész, akkor egy sütőpapírral bélelt edénybe öntjük és hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőbe tesszük, hogy teljesen  megdermedjen.




Lányok köszönöm a receptet! :-D

5 megjegyzés:

  1. Ez pedig a legszebb, legmutatósabb fotó, amit vajkaramelláról valaha láttam! Nagyon ügyes fotós vagy! Egy probléma van csak, van itthon minden hozzávaló, nehogy még ennek is nekiálljak.... :))

    VálaszTörlés
  2. Az érdem Ritáé:-))
    Örülök, hogy neked is tetszik:-))
    Valóban nagyon finom:-))

    VálaszTörlés
  3. Mézi ez nagyon finom lehet!:-)

    VálaszTörlés
  4. A fotókat én is mindig megcsodálom! És elhatározom, hogy ezt is ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés