Egyéb érdekességek...rólam

2013. november 1., péntek

Karfiollepények avokádós tonhalkrémmel...

Karfiollepények avokádós tonhalkrémmel 1.




... ez a reggeli mostanság gyakran készül nálunk.

... nagyon laktató, így ideális azokon a napokon, 
amikor biztosan nincs időm tízórait enni.



A karfiollepényhez puhára párolok 400 g karfiolt. Késes robotgépbe teszem, és pürésítem. Hozzáadok négy kisebb tojást, kis csokor apróra vágott petrezselymet, 3-4 gerezd zúzott fokhagymát, kb. 0,5 dl mandulatejet, és kb. 3 ek. nyílgyökérlisztet (vagy szezámmag lisztet). Himalája sóval és borssal ízesítem. Sűrű pépet kell kapni (ha szükséges tojást és lisztet lehet még hozzáadni). Ebből a tésztából kókuszolajon evőkanálnyi adagokat sütök.



Karfiollepények avokádós tonhalkrémmel 2.




A tonhalkrémhez 2 érett avokádó húsát és 2 doboz olívaolajban eltett tonhalat - az olajjal együtt - villával pépesítek. 4 gerezd fokhagymával, citromlével, Hilamája sóval, borssal és citromillatú kakukkfűvel ízesítem. Hűtőbe teszem, hogy az ízei összeérjenek. A karfiollepényt a krémmel tálalom. 


3 megjegyzés:

  1. Szia, mandulatej helyett kókusztejjel is elkészíthetem? Sajnos nem használok mandulatejet. Nagyon más lenne az íze tőle? Köszönöm válaszodat. Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    A krém nagyon finom lett, de a tészta nekem pocsék lett :-( mindent úgy csináltam, ahogy leírtad a receptben, annyit változtattam, hogy mandulatej helyett kókusztejet raktam bele, mert csak az volt itthon, de az nem hiszem, hogy befolyásolta. Az első sütés kuka lett, mert ahogy kiderült túl lágy volt és sütés alatt szétesett az egész. Majd raktam bele még egy tojást és lisztet, de hiába sütöttük alacsony lángon, nekem olyan nyersnek tűnt a belseje és íze se sok volt. De ettünk belőle, mert nem akartuk ezt is kidobni. Szerinted mit ronthattam el, van valami tanácsod? Nagyon tetszik ez a recept, de olyat sem akarok fogyasztani, ami csak a liszttől áll össze :-( Kicsit elkenődtem, de ha van más alternatíva erre vagy ötlet szívesen fogadom. Köszönettel: Tasi Szilvi

    VálaszTörlés
  3. Tojást tennék még hozzá. Kókusztejjel is készítheted, de nem mindegy, hogy milyen sűrű. Befolyásolja a tészta állagát.

    VálaszTörlés