Egyéb érdekességek...rólam

2013. november 24., vasárnap

Roston sült fogasfilé paleo kapormártással...


Roston sült fogasfilé paleo kapormártással...



Remélem az előző hétvége óta felkészítettétek az ízlelőbimbóitokat??? Nah, azért...mert, ahogy megígértem folyamatosan hozom a sok finomságot!



A kapormártás anno az egyik nagy kedvencem volt, főkét fogashoz vagy tengeri halakhoz szoktam készíteni, de aki esetleg a halat nem szereti, elkészítheti roston sült csirke mellé is. ...szóval, nem volt választásom, paleosítanom kellett. Nagyon egyszerű volt átdolgozni a receptet, és meg merem kockáztatni, hogy így elkészítve sokkal finomabb. Próbáljátok ki így is, mert tényleg nagyon finom...



... írom is, hogy készült.



1 közepes fej fokhagymát és 2 gerezd fokhagymát a késes robotgépemmel finomra vágok, kókuszolajon üvegesre pirítom. Rászórok egy csokor frisse vágott kaprot (fagyasztott is megteszi), felöntöm 6 dl zöldséglevessel. Himalája sóval és fehér borssal ízesítem, felforralom. 1,5-2 dl mandulatejszínt 3 púpos ek. tápióka liszttel összekeverem, majd besűrítem a mártást. A végén egy kevés friss citromlevet adok hozzá. Roston sült fogassal, salátával, esetleg karfiolrizzsel tálalom.




... a hal sütéssel együtt fél óra alatt elkészül.

... nálunk az ünnepi menü része lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése